mandag den 8. september 2008

Ugen der gik..

Der sket en masse ting i løbet af ugen, mandag startede vi sprogskole og i onsdags tog vi en chickenbus ud på landet, hvor vi fandt et sted, som vi syntes så pænt ud, og der stod vi så af. Vi fandt hurtigt den lille bys park, hvor der hang nogle få børn ud. De løb rundt med en punkteret plasticbold, og vi bestemte os for at spille lidt bold med dem.

Mette med Dulche på armen og mig, som giver Java en svingtur.

Efterhånden kom der flere og flere til, og hele eftermiddagen gik hurtigt med at lege forskellige lege og snakke med børnene. Det var rigtig rart allerede at få prøvet sin spanske af, og det viste sig hurtigt, at det er begrænset, hvor meget sprog man behøver for at kunne hygge sig sammen med børn. Selvom vi ikke forstod et klap af, hvad der blev sagt, plaprede alle børnene i munden på hinanden.

Jeg, Rasmus og Hanna, som er ved at lære børnene kinesisk volley.

Fredag var vi på udflugt med vores sprogskole til en mayalandsby. Her fortalte en ældre mayakvinde os om deres traditioner, og da det ikke er for ingenting, at Mette og Pablo (som Poul Martin bliver kaldt hernede) fejrede 17 måneders dag, blev det også dem, som fik æren af at demonstrere vielsesritualet for os.

Her ses det lykkelige par, mens deres ”sviger”-forældre drysser rosenblade over dem for frugtbarhed og indhyller dem i røgelse for at jage de onde ånder væk.

Hvis man skal følge maya'ernes traditioner, har Mette (og jeg?) lang udsigt til at blive gift, man skal nemlig kunne sy en traditionel mayadragt i hånden samt lave tortillas, før man er gifteklar, hvilket vil sige omkring ved 14 års alderen!

Lørdag gik stille og roligt med afslapning og lektier (spansk), da vi søndag skulle tidligt op for at nå vores bus til vulkanen Papaya. Efter halvanden times bumletur op og ned af diverse bjerge og små to timers vandrertur op i bjergene, nåede vi endelig til vulkanens top. Her ristede vi sandwichs og skumfiduser over den varme lava, mens vi kunne betragte den mest fascinerende udsigt!

Her ses vulkanen papaya, som stadig er aktiv, og var målet for vores udflugt.

Det var virkelig fascinerende kun at stå 1,5 meter fra lavanen, der vældede op af jorden og flød ned ad bjerget. (afrund)

Her ses jeg på toppen af vulkanen Papaya.

Ingen kommentarer: